-klik hieronder-  
   
   
   
22-06-2023 bij "LINKS" (onderaan) de link naar verduurzaam uw huurwoning
   
24-02-2023 Klaverjassen en Sjoelen

Waar

In de Olde Bieb Hoogersmilde
op 13 maart 13:45 uur
Inleg Ä.3,50
Opgave bij J. Everts 0610140263

   
10-02-2023 Drentse Weelde
Bekendmaking over ressort de Drentse Weelde:
Wilt u meer weten, of hebt u vragen hierover, laat u voorlichten in deze inloop presentatie over de Drentse Weelde

op 20 februari vanaf 17.00 uur in de dorpsruimte de Olde Bieb.

   
   
10-02-2023 Toegevoegd het Feest en Bruiloftslied bij "Volksliederen" (helemaal onderaan)
   
04--02-2023

Behoud hertenkampen in Nederland

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wil het houden van damherten verbieden. Deze dieren staan vanaf 1 januari 2024 niet op de lijst van toegestane huis- en hobbydieren.

Volgens onafhankelijke wetenschappers bestaat de kans dat de dieren, gezien hun grootte en gedrag, zeer ernstig letsel bij mensen kunnen veroorzaken. De mensen die dagelijks de herten verzorgen kunnen beamen dat ze totaal ongevaarlijk zijn. Gevallen van ernstig letsel door herten zijn bij de bij deze petitie aangesloten hertenkampen in de hele bestaanshistorie nog nooit voorgekomen. Damherten zijn gemakkelijk te houden en de ervaring leert dat gedomesticeerde damherten die regelmatig met mensen in aanraking komen minder schuw zijn, minder schrikachtig reageren en zelfs uit de hand eten.

Damherten zijn totaal ongevaarlijk.

Het argument dat een damhert in de natuur hoort en natuurlijk gedrag moet kunnen vertonen gaat ook niet op. Het damhert komt van nature in Nederland weinig voor. De meeste damherten in Nederland zijn in hertenkampen geboren en volledig gedomesticeerd. Ze leven in ruim opgezette hertenkampen waar ze goed te eten krijgen en uitstekend verzorgd worden door ervaren beheerders met kennis van zaken. Het dierenwelzijn van damherten in hertenkampen in Nederland is uitstekend. Herten in hertenkampen worden gemiddeld zelfs ouder dan in het wild. De uitzonderlijke gevallen van damherten die wel in het wild leven zorgen regelmatig voor overlast en voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Hertenkampen zijn beeldbepalend en hebben een architectuurhistorische waarde. Door het verbieden van het houden van damherten dreigt dit cultureel erfgoed op termijn te verdwijnen.

De hertenkampen worden dagelijks beheert door vrijwilligers. Mensen uit de regio die met elkaar samenwerken en zo bijdragen aan de sociale cohesie in de lokale samenleving. Hertenkampen worden bezocht door ouders en grootouders met kinderen, lagere schoolklassen, ouderen uit verzorgingshuizen en cliŽnten van zorginstellingen. Hertenkampen in Nederland vervullen een belangrijke sociale en maatschappelijke functie. 

Help mee om damherten te behouden in het Hertenkamp.

Teken en protesteer tegen het besluit van de minister en roep op om het damhert weer toe te voegen aan de lijst van toegestane huis- en hobbydieren.

Pleit bij Tweede Kamer om een motie op deze wet aan te nemen en het damhert te behouden in hertenkamp in Nederland!

De petitie is een gezamenlijk initiatief van ruim 40 hertenkampen in Nederland

 .https://petities.nl/petitions/behoud-herten-en-hertenkampen-in-nederland?locale=nl

 

   
26-01-2023 Kleinschalige Zorg Hoogersmilde, fase 2
Folder


Na een roerige periode van de corona heeft Dorpsbelangen de droom van kleinschalige zorg in ons dorp weer opgestart.
Wat zal het toch heel mooi wezen als je in je eigen dorp met hulp van zorg oud zou kunnen worden. Na al verschillende verkennende gesprekken met instanties gaan we de volgende fase in.Deze fase willen we graag met u als inwoners doen, en daarom komt er een flyer bij u in de bus waarin gevraagd wordt, wat zou u kunnen en hieraan willen bijdragen.
Wij zoeken dus inwoners (mensen)met kennis van verschillende zaken, o.a. bouw, financiŽle zaken, zorg, juridische zaken, icters, domotica, robotica.
En denk niet, ik zal wel niets daaraan kunnen bijdragen, met elkaar kunnen we deze droom verwezenlijken.
Reageer dus en schroom niet op de oproep die op de flyer staat,met elkaar kunnen we dit tot stand brengen. Wat een aanwinst voor ons dorp Hoogersmilde zou dat zijn. Kleinschalige zorg dicht bij huis,
Voor meer informatie of opgave om mee te doen bij: velde1615@gmail.com  0650272936
   
   
geplaatst:

26-01-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   
   
   
 

 

 

© www.hoogersmilde.eu

webdesign: Br@m