-

 

MENU-DB

 
Home
Berichten
Bestuur
Buurtacademie
 
 
 
 
 
 
 

Vereniging van Dorpsbelangen Hoogersmilde; De vereniging is opgericht in 2002. Dorpsbelangen is een vereniging van en voor de inwoners van Hoogersmilde en komt op voor het algemene belang en het verbeteren van de leefbaarheid van de inwoners van het dorp.

Dit wordt bereikt door het opzetten van projecten, overleg met de gemeente en andere belangrijke organen en het initiatief nemen in of ondersteuning bieden bij het opzetten van voorzieningen.

Het bestuur vergadert eenmaal in de zes weken en een maal per jaar wordt er een  Algemene Ledenvergadering gehouden, in deze Alg. Ledenvergadering wordt er verslag gedaan van de gedane en lopende zaken van het afgelopen jaar.

Via de bekende contactpersoon van het bestuur kunnen klachten  m.b.t. klein onderhoud aan bermen, wegen, openbare verlichting, speeltuinen ed., aan de gemeente worden gemeld.

De vereniging mengt zich niet in privé zaken van individuele inwoners en blijft neutraal in zaken waar in het dorp verschillend over gedacht wordt. Vindt u ook dat belangrijk is dat de leefbaarheid van het dorp gewaarborgd moet blijven steunt u dan de vereniging van dorpsbelangen door hier ook lid van te worden. De contributie bedraagt 3 euro per persoon.

    Over Naobuurschap.....

          Beter een naaste buur...

In Hoogersmilde komen wonen, waar je niemand kent en op een beetje achteraf plekje, dan is niet het eerste waar je aan denkt: en wat voor buren zouden we hebben ? Natuurlijk maak je kennis en wissel je beleefdheden uit, maar de afstand is toch letterlijk en figuurlijk 300 meter of meer. Bovendien ben je aardig op je zelf en slokken een intensieve baan en leuke hobby’s flink wat tijd op.

Toch komt er een moment dat je ze ervaart, die buren. Ineens zijn ze er om je te helpen met een lastig klusje waar je zelf onvoldoende voor toegerust bent, of voor het regelen van een gezellige barbecue of verjaardag. Dan ervaar je het naobuurschap waarbij elkaar helpen bijna een vanzelfsprekendheid is zonder dat daar direct iets tegenover hoeft te staan.  Als niet ervarene daarin draag je toch meteen na de geboden hulp een taart of een paar kratten bier naar binnen, maar dat dien je een volgende keer maar mooi te laten !

Vervelend vind je dan wel dat je nooit goed weet hoe je iets terug zal kunnen doen, want je bent niet zo handig, of je hebt niet zulk slim gereedschap en een aanhangertje hebben ze allemaal al… ’t Is een mooi ding, dat naobuurschap, waarbij je eigenlijk altijd wel terecht kunt bij je naaste buren (en zij bij jou) voor ’t een of het ander, zonder dat je elkaar overloopt.

Met eerdere ervaring van wonen in nieuwe wijken in een dorp of een stad met ook aardige buren, laat dat zijn gezegd, is op Hoogersmilde wonen een ervaring die we niet graag zouden missen.   Waarbij we weten dat die naaste buur vaak meer voor je kan betekenen dan die verre vriend.

 

 
 

© www.hoogersmilde.eu

webdesign: Br@m